1302 | Osteopathy Practice | QUADRAT
16400
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16400,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Proyecto / Project

OSTEOPATHY PRACTICE / CLÍNICA DE OSTEOPATÍA

Ubicación / Location

Valencia

Cliente | Client

Privado/Private

Fotografías / Photographs

Mariela Apollonio

Area / Surface

70 m2

This unit is located in a historic building in the city of Valencia. The works involve the design of a structure that generate the new spaces required to cover the programme of uses for the Osteopathy Practice.

We started working with a completely open space. A rigorous modulation in multiple units of 90 cm was the starting point to configure the project. That modulation forms a new element that is inserted into the existing space, dividing it and creating new rooms and transitional areas.

The new architecture generates flexible spaces that can be closed or interconnected according to user requirements. In order to enhance these spaces and give a neutral character to this new element, only two materials are used, white-lacquered wood and glass.

 

El local se sitúa en un edificio histórico en la ciudad de Valencia. La intervención consiste en el diseño de una estructura que permita generar los nuevos espacios necesarios para cubrir el programa de usos requerido.

Para la configuración de la clínica se interviene sobre un local completamente diáfano. Partiendo de una rigurosa modulación en múltiplos de unidades de 90 cm, la estructura se inserta en el volumen existente compartimentando el espacio, para crear así las nuevas salas y las zonas de transición.

Esta nueva arquitectura genera espacios flexibles que pueden permanecer cerrados o conectados entre sí en función de los requerimientos del usuario. Para poner en valor y dar un carácter neutro a este nuevo elemento, se trabaja sólo con dos materiales, la madera lacada en blanco y el vidrio.